SolarEdge omvormer

SolarEdge omvormer2

Omvormers en monitoring

SolarEdge heeft zich met SolarEdge monitoring sinds de oprichting in 2006 ruimschoots bewezen en heeft inmiddels een marktaandeel van meer dan 70% binnen Nederland. SolarEdge omvormers zijn ontworpen om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Om het rendement te verhogen heeft SolarEdge Nederland speciale power optimizers ontwikkeld om de vermogensafgifte te optimaliseren. Gevolg is een systeem dat een hoog rendement (>97%) heeft, minder ingewikkeld is, kosteneffectief en zeer betrouwbaar is. SolarEdge streeft naar maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Met een SolarEdge bent u verzekerd van een high-end betrouwbaar product.

De omvormers van SolarEdge zijn geschikt voor zonnepanelen-installaties van 2.2 kW tot 17 kW, ze zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

SolarEdge Power Optimizers

De SolarEdge optimizer is een DC / DC omvormer ter vervanging van de traditionele zonne-junction box. Deze SolarEdge optimizers verhogen de energie ‘output’ van PV-systemen door voortdurend het Maximum Power Point (MPPT) van elke module afzonderlijk te volgen. Deze slimme module biedt een geoptimaliseerde opbrengst, veiligheid en controle, allemaal tot op module niveau.

  • Maximum Power Point Tracking (MPPT) per zonnepaneel.
  • Superieur rendement: 99,5% maximaal rendement, 98,8% EU rendement.
  • Elimineert alle soorten paneel mismatch-verliezen, van productietoleranties tot gedeeltelijke beschaduwing.
  • Ontworpen voor extreme omgevingscondities.
  • 25 jaar betrouwbaarheid en garantie.
  • Geavanceerde, real-time prestatiemetingen.
  • Automatische DC-spanningsafschakeling t.b.v. de veiligheid voor installateurs en brandweer.
  • Aangesloten door installateurs op c-Si en dunne film of hoog vermogen PV-panelen.
  • Ook verkrijgbaar met voorgemonteerde montagebeugel voor snellere installatie.

SolarEdge monitoring

Het web-gebaseerde monitoring platform van SolarEdge biedt verbeterde PV-performance monitoring en opbrengstgarantie dankzij onmiddellijke foutdetectie en alarmmeldingen tot op paneel-, string- en systeemniveau.

Er is geen hardware of bekabeling nodig om gegevens van de power optimizers over te brengen naar de omvormer: de monitoring sensoren en zenders zijn in de SolarEdge power optimizer en omvormer geïntegreerd en de meetgegevens worden over de reguliere lijnen verzonden.

✓ Superieure efficiëntie (> 97%)
✓ Uitstekende betrouwbaarheid
✓ 12 jaar garantie (uitbreidbaar tot 20 of 25 jaar)
✓ Klein, lichtgewicht en gemakkelijk te installeren
✓ Ingebouwde module-level monitor ontvanger
✓ Communicatie met internet
✓ Geschikt voor buiten en binnen

De energiemeter met Modbus communicatie wordt gebruikt voor monitoring van productie, verbruik, opname/export en vermogensbegrenzing. De energiemeter geeft nauwkeurige resultaten en ondersteunt residentiële en commerciële PV-systemen (zonnepaneel-systemen) met een grote selectie aan stroomtransformatoren (50-1000A). De energiemeter wordt via de RS485 plug-in aangesloten op de SolarEdge omvormer of op de commercial gateway . Voor instructies met betrekking tot de installatie en configuratie wordt verwezen naar de application note over vermogens-/exportbegrenzing.

Weten wat dit voor u betekent?